Prajitura Noire

de Miha in Prajituri, 1 Iul 2011 | 35146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • esenta de cafea
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Va povesteam la prajitura Blanc, cum ca m-a obsedat mult si bine aceasta reteta de prajitura, de cum am vazut-o la Licuta. La momentul respectiv mi-a iesit alba, dar trebuia sa fac si varianta originala. Ciocoholicul din mine nu mi-a dat pace. :)))

Blat:

Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, apoi se toarna untul topit si racit. Se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina. Amestecam pana aceasta se topeste si se incorporeaza foarte bine in compozitia de ciocolata. Aromam cu esenta de cafea, dupa gust.

Turnam compozitia in tava peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.

Se rastoarna pe un platou si se acopera cu o glazura de ciocolata preparata din: 50 g ciocolata amaruie topita la foc mic impreuna cu 50 g unt si putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata